JEG - EN SNEGLE-DREPER !

Jeg hadde igrunnen ikke trodd at jeg kunne drepe noe som helst - men da jeg oppdaget de brune ekle sneglene i hagen - slo mordergenet inn!!!!  Her brukes alle midler for å bli kvitt utysket FØR det har fått gjort alftor stor skade (håper jeg)  Litt nedslående å drepe en snegle - og tanken på at den kanskje akkurat har lagt 300 egg slår deg - ja da er det ikke lett å holde morder-motivasjonen oppe.Utstyrt med gummistøvler og en spade - kan jeg observeres ruslende rundt i hagen - med blikket stivt festet på bakken - og mord i blikket.  Den sleipe, ekle, brune sneglen blir med et raskt hugg med spaden "sent til de evige jaktmarker" og jeg rusler fornøyd videre i jakten.

Foreløpig har jeg ikke hatt de altfor store mengder av disse krypene - men EN er EN for mye.  Har vel forstått at de også kom til å dukke opp i min hage - men det var nedslående å oppdage den første.

På min rundtur i hagen - spesielt på kvelden er jeg mer redd for å støte på denne karen:Den brune lille saken midt på bildet er altså en grevling.  Den er jo veldig sky og rask til bens så noe superbilde er det ikke.  Grevlingen har "fast rute" over hagen vår og vi hører og ser den både titt og ofte.

 

På syrommet er det også aktivitet om dagen.  Holder på med en bryllupspresang og en dåpsgave.  MEN siden både bruden og brudens mor titter innom bloggen får jeg vente med å vise hva jeg har sydd til 15 september.

Viser heller et bilde av lupinene som blomstret så fint i mai/juni.

Så er det bare å håpe at sneglene ikke spiser opp lupinene mine - så de dukker opp neste år også!

 

Ha en trivelig tirsdag!

 

12 kommentarer

I gode og onde dager!

04.09.2012 kl.14:27

Uff da heldigvis ikke sett noen slike enda...

kunsth

04.09.2012 kl.14:57

Artig med lupiner - forstår ikk helt at noen synes det er ugrss - flott er dine ihvertfall!

fruensvilje

04.09.2012 kl.20:35

Heldigvis har vi ikke iberiasnegler,men den beste måten å ta livet av dem på er en isboks med salt,ta sneglen og legg den oppi den dør momentant.Hugger du den og lar den ligge kommer det mange nye til siden dei er kanibaler,da vil dei spise sin døde frende.

Utrolig vakre lupiner hos deg:)kanskje du skal lge et bilde med lupin på:)

quiltmania

05.09.2012 kl.08:57

fruensvilje: har tenkt på det - men jeg tror grevlingen mesker seg om natten med restene.
Hva gjør jeg med isboksen med døde snegler...? Må jo kaste de et sted. Urgh...det er så ekkelt!

fruensvilje

05.09.2012 kl.09:11

innholde i isboksen ville jeg tippet i elva som renner forbi vårt hus:))men du kan jo kaste det i bosset,tipp innholde i en pose og knytt igjen

Eli R. Knudsen

05.09.2012 kl.23:48

Heldig du som bare har noen få snegler. Har nettopp plukket en ned fra midt på døren min og en annen fra husveggen. Her snakker vi hundrevis for ikke å si tusenvis i løpet av sesongen. Heng i og plukk. Første året fant vi bare 12 og lykkelig var vi siden flere naboer fant i hundrevis. Vi skulle bare visst.....

quiltmania

07.09.2012 kl.09:29

Eli R. Knudsen: Det er det jeg er redd for nå - at det til neste år "eksploderer" med snegler så jeg dreper alt jeg ser

fruaker.blogg.no

07.09.2012 kl.14:25

Hei Heidi. Kjempehyggelig å høre fra en navnesøster med samme interesser, sniler !! og quilting,kanskje aller helst det siste. Gleder meg til å se gavene. God helg

Med andre ord

07.09.2012 kl.21:46

Snegler er de ekleste krypene jeg vet, og takk og lov så har vi ikke stort problem med dem i vår hage, men de kommer nok. Og da, ja da blor det nok morder av meg også. ;-)

Bildene dine av lupinene var knallfine! Skulle ønske vi var tilbake til den tida nå, jeg. Er ikke så glad i høsten, men som du vet skal vi unne oss ei uke i varmen om en måneds tid. Det blir bra!

Men du... Skjønner godt at du er forelsket i tøffe Anton, men han er dessverre opptatt, så da får det bli en avstandsforelskelse på deg! ;-) Vurderer du å skaffe deg hund?

Håper du er godt i gang med helgekosen!

mariek..<3

12.09.2012 kl.00:23

Fine bilder!!

quiltmania

12.09.2012 kl.11:13

Med andre ord: Aksepterer avstandsforelskelsen jeg! Tror ikke det blir hund med det første - den ville i så fall bli altfor mye alene.

quiltmania

12.09.2012 kl.11:13

mariek..: Takk for det ;o))

Skriv en ny kommentar

hits