Å handle fra utlandet

Med rekordlav dollarkurs er det lett å la seg friste til litt nettshopping.  Noen synes dette er kjempeskummelt, men det er det ikke - synes jeg.  Jeg har handlet i quiltebutikker på nettet i mange år og har aldri opplevd noe negativt.

De fleste butikkene jeg har handlet i ligger i USA - har du et kredittkort (Mastercard) eller en PayPal konto er det bare å kaste seg ut i det.  Alle butikker jeg har handlet i har gode/sikre løsninger for betaling og er seriøse.

For øyeblikket kan du handle for ca 33 dollar uten å betale mva og gebyr, siden dollarkursen for øyeblikket ligger på kr. 6,-. 

Passerer du denne grensen kommer det mva på HELE beløpet (inkl.portoen) og et gebyr.  Stort sett så bryr jeg meg ikke om hva jeg handler for - siden varene jeg kjøper alikevel blir MYE billigere enn i Norge.  Men selvfølgelig liker jeg at det havner i postkassa uten mva og gebyr ;o))Dollarkursen ligger nå på kr. 6,-

Her er link til butikkene jeg har handlet mest i:

Keepsake Quilting
Denne butikken har jeg handlet i siden før internett sin tid!  Har masse fine stoffer og er veldig inspirerende.

eQuilter
Dette er vel den butikken jeg har handlet mest fra - masse lekkert og er superraske - har aldri gått mer enn en uke før pakken dumper ned i postkassen ;o))

Fabricworm
Her er det bare å fråtse i lekre saker og ting.

Fat Quarter Shop
Denne er litt uoversiktlig men har mye fint - bruk litt tid her så finner du masse.
Min lille innvendig mot denne butikken er at det er litt sen levering

Hobbybøker/quiltebøker kjøper jeg her:   Amazon
Skriv; f.eks. quilting books i søkefeltet - og vips.... mange herligheter dukker opp.

Som jeg skrev i mitt forrige innlegg har jeg nå også handlet fra Shanghai - var ikke skummelt det heller.  Må innrømme at jeg var litt spent på hvordan dette fungerte.

Her er link til hovedsiden hvor jeg handlet:  Etsy
Dette er samme type butikk som Epla.no er i Norge bare mye,mye større.  Her tror jeg du kan finne det meste fra hele verden!  Går fort en time eller to med pc tid her. Bruk søkefeltet aktivt så finner du det du leter etter, stoffer, glidelåser, vesketilbehør, smykker,osv. osv.....

Har hørt om flere som har handlet herfra uten problemer og jeg kommer til å handle mer  etter å ha mottatt de superfine glidelåsene fra forrige innlegg.  Leveringstiden er 10-25 dager hvis det skal komme fra Kina.

Ønsker deg lykke til med shoppingen!

 

 

4 kommentarer

TrollmorDesign - Grete

10.01.2012 kl.12:31

Jeg handler bøker på amazon og har heller aldri hatt problemer med å få det jeg har bestillt, jeg bruker paypal, og mannen min har handlet mye elektronikk fra utlandet, også uten problem.

Takk for tips om butikker :))

solkro

10.01.2012 kl.13:02

Heia

Jeg handler av og til ifra utlandet og det har som regel gått greit med unntak av et kjøp det tok flere måneder å få orden på det så den butikken blir ikke brukt igjen av meg

Ha en riktig god dag

synnovesyr

10.01.2012 kl.19:13

Takk for tipset,det var mye fint:) har ikke handlet så mye fra utlandet selv,men tror jeg skal prøve meg i en av disse butikkene:)

10.01.2012 kl.19:23

Lurt å shoppe fra utlandet. Har bare ikke kommet så langt jeg. Må prøves.

Skriv en ny kommentar

hits