Julebakst

Tradisjoner hører jo julen til - så også her i heimen.  Når det gjelder julekaker har vi vel alle våre favoritter som hører julen til.  Jeg har som tradisjon at jeg hver år skal bake ett slag kaker som jeg ikke har bakt før - bare for å få litt variasjon.  Her kommer 3 sorter som hører med her i huset:

 

Øverst: Bordstabelbakkels
Dette er en ganske tradisjonell kake som har fulgt meg siden barndommen.  Den er bare kjempegod! Litt tidkrevende å bake.  Deigen lages dagen før du skal bake. Så skal det kjevles tynt og skæres i størr 3x8cm - så skal det legges en ny "deig" på (den består av eggehvite, malte mandler og melis)  Tror nok jeg brukte 2-3 timer på denne porsjonen med ca. 100 kaker.  I god tradisjon skal min mor og min bror få noen av disse.

Til venstre: Kokosmakroner
Helt grei kake som jeg personlig ikke er så begeistret for - så her ble det bare en liten porsjon
Disse er uten mel

Til høyre: Nøtteroser med sjokolade
MMMMmmm... min favorittkake ;o)
Oppskriften har jeg fra et ukeblad, mest sannsynlig fra begynnelsen på 90-tallet. Disse baker jeg hvert år ca 120 stk. av. Flere som forventer å få disse i julegave ;o)  Litt av en kaloribombe, egg, sukker, hakket sjokolade og malte hasselnøtter! I oppskriften står det 2 ss hvetemel men den har jeg kuttet ut så min niese kan spise de.

 

Jeg er en (av de få) som elsker julekaker, gleder meg til julebesøk med kaker jeg ikke baker sjøl så med meg på besøk blir det ikke mye "ut og inn" kaker, hi,hi.

Skal bake 2-3 slag til, men ikke bestemt meg helt for hva det blir.

Ønsker deg en trivelig fredagskveld.


 

5 kommentarer

TrollmorDesign - Grete

16.12.2011 kl.16:23

Jeg elsker også julekaker og noen sorter MÅ jeg bare ha, slik som bordstabbels :) min oppskrift derimot er mye enklere din, lager deigen samme dag, og mandlene hakkes :)) godt er det nå uansett :))

I gode og onde dager!

16.12.2011 kl.19:23

Nam nam

Tove

16.12.2011 kl.19:25

Nammis......jeg baker ikke, men jammen skulle jeg lært meg det, er snart på tide før jeg blir for gammel he....he.... Flink er du uansett!

fruensvilje

17.12.2011 kl.09:35

Disse kakene såg gode ut.Ikke mye til inn og ut kaker her i huset heller:))for både jeg og barna liker godt småkaker

Mikkje

26.12.2011 kl.14:42

Koselig å bake småkaker til jul. Problemet her er at de ikke blir spist.

Så jeg vurderer en vri med slike ting til påske heller.

Håper du fikk omsetning på dine og at du fikk smakt mange slag hos gode venner.

Ha en fortsatt fin jul.

Skriv en ny kommentar

hits