Enkel juleløper

Det går fort mot jul nå - på tide å begynne å sy juleting.  Her kommer en enkel beskrivelse av en juleløper jeg har sydd i mange varianter. Denne gangen i grønt med røde hjerter.


Du trenger:
8 remser kuttet på 8 cm
Forskjellige røde stoffer til hjertene + vlisofix
3 remser , 3,5 cm til lukkekant
vatt og bakstykke

Sy to og to remser sammen og kutt alle opp i 8 cm ruter.
Legg bitene fra de forskjellige remsesettene inntil hverandre og se til at to like stoffer ikke er ved siden av hverandre. 6 i bredden og 15 i lengden. Da blir løperen 40x100

For at du ikke skal få et skjevt resultat bør du sy løperen sammen på midten til slutt.  Pusle derfor så du har 2 deler.

Når løperen er ferdig sydd sammen legger du den på vatt og bakstykke og frihåndsquilt den. Appliker på hjertene. Jeg har frihåndsquiltet bitte små sirkler.  Dette gir en "blonde-kant" effekt.  Hvis du ikke behersker frihåndsquilting blir løperen også fin ved at du quilter diagonalt i alle kvadratene og syr tett siksak rkundt hjertene.

Runde hjørner:
Gå ut i kjøkkenskapet ditt og finn noe rundt (!) må være ca. 30 cm diameter. Tegn av. Del sirkelen i 4 og tegn en strek på 45 grader. Ved forlengelse av denne skal du ende i hjørnet. Se illustrasjonsfoto.  Nål malen fast og klipp. Gjør dette i alle 4 hjørnene.  Sjekk at du har lik runding i alle hjørnene.  Sett tilslutt på lukkekanten.Alternativer:
Sy løperen i rødt med gule stjerner, lilla med hvite stjerner eller i lyse farger. Mulighetene er mange. 

Ønsker deg lykke til!

Én kommentar

I gode og onde dager!

04.10.2010 kl.15:57

Så fin. Jeg skal til med et krypeteppe nå....

Skriv en ny kommentar

hits