Så var jeg i gang igjen ;-)Med høsten kommer også mer innetid og for meg sytid.  Har som vanlig mange prosjekter på gang,  hvor mange som blir realisert i løpet av de nærmeste månedene gjenstår å se.  Ikke blitt mye sying i sommer, men et juletreteppe (bestilling) og nå er jeg akkurat ferdig med Utfordringen som quiltelaget arrangerer. Kan ikke vise bilde for det er en kombinert urfordring/konkurranse.

Bildet over:
Her er basisutstyret for en quilter!  Skjærematte, linjaler, kniv, merkeverktøy og knappenåler.  Man blir jo litt utstyrsfrik da. Behøver en egentlig alt ... neida... men det gjør nå arbeidsprosessen enklere. 
Linjaler:
Lange/store linjaler er plundrete når en jobber med små flater bla.   Så dette er et minimum av hva jeg trenger
Jeg jobber KUN i cm (ikke noe inch her i huset nei!)   Har valgt med Omnigrid sine linjaler da de har tynne markeringer det gir nøyaktive remser.  
Merkeverktøy: 
Her er utvalget enormt -  jeg har etter prøving og feiling i løpet av mitt quilteliv havnet på disse to.  En krittmerker (lager en krittstrek som er enkel å børste bort) og en Heramarker (lager en strek i stoffet - passer best til rette linjer)

Kniv: en standard kniv med blad 45 mm, har en mindre en også, men den fant jeg rett og slett ikke.
Knappenåler: trenger vel ingen nærmere presentasjon


INSPIRASJON!
Det trenger en innimellom.  Bildet over viser noe av quiltebøkene mine.  Kan vel ikke si at jeg har brukt noe fra alle disse bøkene men har tittet mye i de - på jakt etter den perfekte ide.

Bildet under viser noen quilteblader.
Quiltemagasinet er et norsk quilteblad som svinger litt i kvaliteten men synes jeg må ha det for å se hva som rører seg i det norske quiltemiljøet.
American Patchwork & Quilting - mitt favorittblad i jungelen av amerikanske quilteblader.  Masse ideer i hvert nr.  flotte quilter, fargesammensettinger og gode forklaringer.  Gir også ut Quilt Sampler 2 ganger i året hvor de presenterer amerikanske quiltebutikker.  Man kan drømme seg bort av mindre.
Symaskinen min!
Jeg syr på en Janome Memory Craft 4800.  Den har fulgt meg siden 2003.  Er fornøyd med den - men ønsker meg en ny maskin.  Kriteriet for ny maskin er bare at jeg ønsker meg en med automatisk stinglenge når jeg frihåndsquilter!
Over sees noe av min sytråd samling, har også en stor samling quiltetråder.Da gjenstår bare å stikke opp på syrommet å sette i gang og sy da!

7 kommentarer

Med andre ord

26.08.2010 kl.23:14

Det er gøy å sy, det synes jeg også. Jeg er absolutt ikke så flink som deg, og quilting har jeg ikke prøvd meg på, men tilfredsstillelsen av å lage noe selv er god. Det neste jeg har planer om å sy er ei tøff, stor dongriveske av gamle dongribukser. Har planene klare i hodet, men har ikke kommet i gang enda...

Du verden for en fantastisk sytrådsamling! Den skulle jeg gjerne fotografert. Det ville blitt et fargerikt og fint bilde, det kan jeg se for meg. (Har foto som min største hobby.)

Tusen takk for den koselige kommentaren du la igjen på bloggen min litt tidligere. :-)

Farmors

24.09.2010 kl.22:46

Hei, og takk for hyggelig hilsen! Alltid artig å finne "nye" bloggere! Så flott med alle trådsnellene. Er det et stativ noen har laget eller er det noe man kan få kjøpt? Skulle gjerne hatt mine på veggen. Teppet nedenfor her var riktig stilig, litt annerledes enn det man ser rundt omkring

quiltmania

24.09.2010 kl.23:20

Farmors: Trådsnellestativene er kjøpt i quiltebutikker. ble for noen år siden distribuert via Knappehuset i Bergen.

Veldig praktiske og dekorative :)

Ha en fin helg - og takk til deg også for kommentar :)

nicolife

17.03.2011 kl.08:38

Hei. Så fin side du har. Hvor har du kjåt trådsnelle stativet ditt?

quiltmania

17.03.2011 kl.08:55

nicolife: Takk for det ;o)

trådsnellestativet er kjøpt i en quiltebutikk. Stativene ble i sin tid distribuert av Knappehuset i Bergen. Har også sett stativene i sybutikker av litt størrelse. Du får søke litt på nettet og se om de dukker opp :o)

Wencke Weibell Pedersen

13.04.2011 kl.14:57

Skulle gjerne vite hvor man får tak i et slikt trådsnellestativ.

Mvh Wencke W.P.

quiltmania

14.04.2011 kl.09:15

Wencke Weibell Pedersen: Quiltebutikker selger vanligvis disse stativene. Større stoffbutikker pleier også å ha de. Mulig du også kan finne de i quiltebutikker på nettet. Lykke til med jakten.

Skriv en ny kommentar

hits